13 okt. 2011

Efterlysning


Hej ponnysanning!
Jag behöver eran hjälp att hitta Muni Från Yttringe är en islandshäst och han är en isabellvalack på 10 år (född: 2001), han är en 5-gångare men rids som en 4-gångare iaf när jag hade honom.
e. Askur Från Håkansgården
u. Flauga Från Yttringe
Jag hade honom på foder från oktober 2010 till juli 2011, han har legat ute på annons efter jag lämnade honom tillbaka.
Jag saknar honom så mycket, han var verkligen en häst på miljonen och ångrar inte ett dugg att jag tog honom på foder.
När vi var och provred så sa de att han kunde vara lite knepig i hagen, alltså svårfångad, ägaren sa att ibland fick hon fara hem igen för att hon inte fick fast honom i hagen... okej tänkte jag han kan inte vara så hemsk att fånga. Den första månaden var faktiskt hemsk, då jag måsta ha med 2-3 personer till med då jag skulle få fast honom, de fick jag även ha in i december, men under december-januari månaden då vi lärde känna varandra bra och allt släppte så började han möta mig i hagen varje dag, och de fortsatte han med resten av månaderna. De kändes underbart eftersom hans ägare har haft honom hela livet och han har alltid varit svårfångad och där hade jag inte ens haft honom 3 månader och han började redan komma och möta mig i hagen. Han är jätte försiktig av sig i början och kunde hoppa till lite för vad som helst, men vi skapade ett band mellan varandra att han började lita på mig och kunde fortsätta framåt utan att reagera för t.ex. ett löv som låg på marken, jaa han var jättefjollig och all "fjollighet" går ju inte bort, visst har han reagerat lite smått ibland efter åå, men inte på samma sätt.
Även när han kom så kunde han inte flytta sig för skänkeln eller nått sådant, men när jag lämnade tillbaka honom kunde han hur lätt som helst flytta åt alla håll utan tygeltag. Där fick jag verkligen en vänn för livet och saknar honom så mycket!
Jag tävlade honom i både V5, T7 och T8 och även Hoppning och Dressyr, bilden högst upp, så är från en prisutdelning då vi var och tävlade i Sverige (jag bor på Åland), han såg alltid jättestolt ut när han visste att han hade gjort bra ifrån sig.
Tävlade upp till 70cm hoppning, och hemma har vi hoppat upp till 80cm.
Det gjorde ont när jag skulle lämna tillbaka honom, det var ledsamt.. :/
dessvärre fick jag ett meddelande efter jag lämnat tillbaka honom av hans ägare och det var inte bara att han var till salu, det var att han var svårfångad igen... det gjorde mest ont... :'(

http://www.youtube.com/watch?v=6LZ1_9pIOMY&feature=player_embedded - film från våran andra hopptävling en 50cm stilbedömning
http://www.youtube.com/watch?v=Knpl-gg7ebU&feature=related - Från vår första tävling i Sverige och vår sista tävling tsm





8 kommentarer:

  1. Hej, för några veckor sedan kom Muni till mitt stall där jag står! Stallet heter Mossen och ligger i Täby, Stockholm. Är 100 % säker på att det är han!

    SvaraRadera
  2. http://mirjadebruin.myshowroom.se äger muni :)

    SvaraRadera
  3. hej, vill tipsa om en grym blogg (jag är dock inte med i den, men känner personerna)med en header värd att kolla in.
    kanske en länkning, det är de fina tjejerna värda efter mkt slit med bloggen.

    puss till er ponnysanning.

    SvaraRadera
  4. glömde skriva vad bloggen hette :$
    haha, den heter iaf http://lrkryttarna.blogg.se/

    SvaraRadera
  5. Påtal om något helt annat, en sak jag tkr ni bör ta upp i bloggen är rollkur.
    Har sett ett par lite större bloggare som använder sig av det nu. De kanske inte vet funktionen, eller så kande de inte bryr sig?

    SvaraRadera
  6. Shit, den hästen ser ut som den jag hade hand om förra året. Den heter Gneisti och står på Äspereds Islandsridskola nu tror ja... :P

    SvaraRadera
  7. Otroligt kul att se lite bilder på Muni! jag bara googlade på min hästs namn och så kom det här upp :) Jag äger Flauga från Yttringe, Munis mamma, så himla kul att få se en avkomma!

    SvaraRadera

TÄNK PÅ ATT:

- Min skvallerblogg handlar om er, därför ska ni maila mig om det är något som inte passar. Prata med mig innan ni anmäler!

- Jag gör den här bloggen för er, inte för någon annan. Därför ska ni inte ta er tid att kommentera massor med elaka kommentarer!