28 feb. 2011

Ny design

Ni som har missat PonnyochRyttares nya design borde kolla in nu! Tycker att Lisa är en riktig höjdare på att göra designer. Dock tyckte jag det inte var så snyggt när headern var för stor så att den kom lite utanför. Men skit samma. Väldigt snygg ändå!

27 feb. 2011

Slut på ridningen?


Det här lade Jacob Ling-Vannerus upp på hans bilddagbok (jacoblv). Är det som han säger? Svenskarnas hopp på att få mer killar till ridsporten (Zetterman Stars)? Han kommer antagligen satsa på fotbollen eftersom det är många sponsorer och lag som vill åt honom. Synd för oss! Snyggaste 15 åringen, eller vad säger ni? ;)

Tack anonym för tipset!


UPDATE: Tydligen var det någon som hade hackat sig in på hans bilddagbok. Några såg också han köpa hästsaker på Horse Show så troligtvis är det inte så :)

Aggressiv?

Fick mig ett gott skratt när jag läste det här mailet:

Fyfan vad Linn är sjukt ful och helt äcklig och helt cpskadad. Hon skrek åt alla hennes blogg"vänner" att dom hade köpt fula saker. Sen så snorade hon vidrigt och pekade fuck you till Lovisa Munter. Hon kollade också snett på alla.


Haha! Herregud. Då jag också träffade Linn så är hon absolut inte sådan! Hon är sjukt snygg och verkar vara en riktig go tjej. Haha! Uppmärksamhet eller vad? Jaja, detta gjorde min dag!




Mycket om Nicholai nu, jag vet..

Ni som tittar på Ponnyakuten och är uppmärksamma märkte nog att Nicholai sa att Bilbo är import från Irland. Och det ser man ju också! Riktigt snygg är Bilbo om jag får säga det själv.

Men till saken. Ni har ju märkt att inte Östadkulle är med i svängarna. Här märker man det också ganska tydligt:



















Svensk ridponny? Skulle inte tro det ;)

Btw. Gud vad Bilbo har förändrats sedan Ponnyakuten spelades in. Han var cool lugn ute på Scandi. Lugnast av alla!



26 feb. 2011

Scandiiii

Hej! Uppdateringen kommer stå på den stora NOLLAN idag. Men ändå så hoppas jag att ni inte läser min blogg idag utan är ute bland hästarna eller på Göteborgs Horse Show! Visste ni att det här är mitt 15:de år? Tröttnar aldrig, helt enkelt! Pussar och kramar.

25 feb. 2011

Gp ponnyn

Hur många är det som ska på Horse Show imorgon? Om inte? Synd.. Då missar ni (enligt mig) Göteborgs Horse Shows höjdpunkt. Nämligen GP ponnyn. Själv ska jag dit hela dagen så uppdateringen här kommer stå på nollan. Men ni hästmänniskor vet hur det är! Nicholai ska ju vara där och jag hoppas det kommer gå bra för honom. För er som vill veta resultatet för honom i kvalet 17/10 så gick det så här för honom i Bulycke:


1, Sandra Alexandersson/Ämdie, Borås FK, 59,5 poäng
2, Victoria Scherman/Mac Spot, Kungsbacka RK, 59
3, Nicholai von Benzon Hollesen/Bilbo, Östadkulle RK, 58,5
4, Emma Lidqvist/Hot Shot A BRP 12, Bohusläns HSK, 57
4, Fanny Teibl/Master of the Game, Lilla Edets RK, 57
6 Emelie Johansson/Tripelaire, Varbergs RK, 56,5
7, Fanny Bengtsson/Flygande Molnet, Tvååkers K&RK, 56
8, Jenny Jansson/Scarlett Pimpinell S, Stenungsunds HRF, 55,5
9, Emma Witt/Quadrillon, Bulycke RF, 55/58
10, Evelina Zetterström Sandén/Dream Boy, Bollebygds RK, 55/57,5





KÄLLA

Shapemeup?

Är det någon mer än jag som inte kommer in på Johanna Grants blogg på shapemeup? Det står att det inte går att gå in på hennes blogg. Kommer du in på hennes blogg?

 Klicka Roligt om du kan och Falskt om du inte kan i slutet av inlägget!

Warnmark

Ni som inte har gått in på Karins blogg, GÖR DET! Hon har verkligen super uppdatering på hennes blogg förtillfället direkt från Horse Show. Hon lägger också upp super bra bilder och roliga texter. Verkligen något för dig nu under HorseShow dagarna!
Här hittar ni hennes blogg.






















Bilden är lånad av hennes blogg!

Världens bästa läsare

Vill bara säga tack till er trogna läsare innan jag drar mig mot skolan. Ni är helt enkelt bäst! Att ni kollar in varje dag, kommenterar, frågar, tipsar osv. Ni är klart värda en applåd! Känn dig extra träffad du som kommenterar och tipsar på bloggen eller kollar in varje dag eller flera gånger om dagen! Ni är bäst! Jag älskar er läsare! Tack för allt!

GPA speed air

GPA speed air Europe. 
Inte alls mycket använd, aldrig åkt i marken och har inga repor.
Storlek 57
Svart med lite grått inslag. Även lite stjärnor på ventilationen.
Otroligt snygg hjälm! Fläktar jätteskönt och sitter snyggt.

Kan även tänka mig att byta mot Charles Owen Ayr8 Leather/leatherlook, storlek 57
 
Nypris 6000 :- . Har inte satt ut något eget pris, tar bud. 
Mejla sudden_sotis@hotmail.com om du är intresserad !

24 feb. 2011

Vem är hon?

Vem är tjejen på bilderna? Ganska självklart för mig! Andrea Olsson såklart. Fick ett mail av en tjej som skickade dessa bilder! Jätte kul. Tjejen skriver att Andrea går i 8:an här på en skola som heter Alleskolan Har du gått i samma skola som någon känd bloggare och har möjlighet att skicka bilder? Gör det till ponnyskvaller@gmail.com och få en länk!

Glöm inte tävlingen förresten där du kan vinna ett par ridbyxor värde 300 kronor! Varför inte?
http://ponnysanning.blogspot.com/2011/02/tavling_21.html#comments


Bloggare från ponnyakuten

Har fått några kommentarer som har frågat om jag kan dom deltagarna i ponnyakuten både denna säsongen och förra som har blogg, sure.

Säsong 2:
























Olivia & Lester










Nicholai & Bilbo


Förra säsongen:

















Isabelle & Pongo















Olivia & Pikatcho (dock ingen update)





















Juliette & Pedro (dock inte hästblogg längre då dom tvingades ta bort Pedro pga. en gaffelbandsskada)

Nej tack

Fick in ett mail från en tjej som påpekade att Braven(Linns förra ponny) tappat muskler sen han kom till Victoria. Hon tycker att det är stor skillnad på bilderna som jag lägger upp nedan.

Men jag gillar faktiskt inte sådan slags mail. Tycker det är dålig och omogen stil att påpeka om en häst har tappat muskler, om en tjej rider dåligt eller om någon har ful utrustning. Det är inte jag som bestämmer hur dom ska se ut! I hästvärlden är oftast många rappa i käften och säger ibland rätt ut vad man tycker och tänker om ens häst. Jag är inte sådan längre. Jag vet själv hur ledsen man kan bli om någon säger t.ex. "du kanske borde låta någon annan rida ponnyn ett tag". Det är inte okej! Eller "gud vad fult träns". Egentligen borde man inte ta åt sig, men det gör jag faktiskt. Alla är olika! Hästvärlden är kaxig, men jag är mogen nog att inte vara elak och påpeka hur andra rider eller ser ut.


Förövrigt tycker jag att Victoria gör ett grymt jobb med Braven!

23 feb. 2011

Mikaela och Rosanna

Snygga systrarna Zimdahl vet alla om! Rosanna och Mikaela. Fick in ett tips från en anonym läsare som hade kollat runt lite på beroende framkallade sidan Facebook. Hon gick in på systrarnas loggar och upptäckte att Rosanna och Mikaela inte var vänner på Facebook. Jag gick in och kollade för säkerhetens skull och såg inte detta heller. Varför tror ni inte att dom är vänner på Facebook? Vill dom helt enkelt inte blanda in familj i Facebook (vilket jag inte heller vill..)?






















Snygga Mikaela som förövrigt är en duktig ryttare!

Ponnyakuten

Visste ni att.. Ponnyakuten deltagare är:


Molly är 11 år
Jacob är 11 år
Sofie är 12 år
Olivia är 12 år
Nicholai är 14 år
Victor är 12 år
Nicole är 14 år
Liza är 13 år

Jag visste att Jacob och Molly var så unga. Men jag trodde definitivt att Olivia och Sofie var 14 år gamla!

Källa: Min häst

21 feb. 2011

TÄVLING

Äntligen fick jag ett samarbete med Hööks vilket är riktigt kul! I denna tävlingen kommer jag att lotta ut ett par ridbyxor i valfri färg och storlek.

För att vara med i tävlingen behöver du göra följande:
  • Lägg upp bilden nedan på din blogg, hemsida, bdb etc. med länk till detta inlägget och Hööks 
  • Skicka en kommentar med dina 3 favorit produkter från Hööks, länken till bilden du lagt upp, glöm inte att skriva namn och mailadress.
  • Gilla Ponnysanning på Facebook (om du inte har facebook får du självklart delta ändå)
  • Följ Ponnysanning på Bloglovin (om du inte har bloglovin får du självklart delta ändå)
Tävlingen avgörs den 16:nde mars via lottning. Jag presenterar vinnaren samma dag och kontaktar även personen via mail ang. färg & storlek och även adress osv.





































Nu önskar jag er alla ett stort lycka till!

Sprider

Fick in ett mail av en tjej som heter Therese. Hon bad mig hjälpa henne med att sprida denna texten som är nedan. Självklart ställer jag upp på detta! Tycker att ni andra också borde göra det :)


HJÄLP TILL ATT SPRIDA... Jeanette har haft inbrott i sin bil söndagen den 20 Feberuari på Åstorps ridhus och alla biljetter till Göteborg Horse Show och hennes börs har blivit stulna. Håll koll på alla sidor om det säljs biljetter och kontakta då Jeanette. 60 biljetter till fredag, heldag sekt T rad 5-12 handlar det om. Ring Jeanette om ni ser någonting 070-6043767



Linn Ingvarssons "hemliga träns"

Linn har fått många frågor om vart hon har köpt sitt senaste träns men har vägrat att berätta. Så fick jag ett mail idag där det stod:


Hej Ponnysanning!

Vet att många undrar vart Linn ( Dressyrmupparna ) köpt sitt senaste träns, som hon inte vill berätta.

Jag råkar veta exakt vart ifrån det kommer. Linn har köpt det på Tradera och det är ett Gold Medal Apollo, ursprungligen från hööks
( det går inte längre att köpa där).


Så ja, här har ni svaret, ni som vill veta! Hon har alltså köpt tränset på Tradera (kanske därför hon inte ville säga det?). Anledningen till att personen som tipsade visste detta var att hon också velat köpa tränset men Linn hann före.




























Vill även passa på att tillägga att jag tycker att QP har blivit riktigt snygg!


20 feb. 2011

Bilbo och Alladin

Fick ett tips (TACK) av en läsare som skrev att Nicholais ponny (Bilbo) var uppskriven som ridläger häst på ostadkulleridlager.se där Nicholai bor. Sen finns också Nicholais gamla ponny, Alladin med där. Och DÄR står det att han tävlas och tränas av Nicholai. Men det står inget på Bilbo.. Länk till bilderna. Lite gammal sida? ;)

Bloppis



































Fina ridstövlar från Treadstone i storlek 37. Svarta hoppstövlar med snörning. Då de är för trånga i vaden och för korta så måste jag tyvärr sälja dem. Tyvärr så är den ena dragkedjan och ena snörningen trasig, men det kostar inte mycket att byta ut hos skomakaren.

Kan även tänka mig att byta dem mot andra hoppstövlar i storlek 37/38, svarta och helst med snörning. 
Vid byte kan jag även tänka mig lägga pengar i mellan om dina stövlar är mer värda än mina. 

Pris: 500:- vid snabb affär.



Kontakt: http://www.elinbrikell.blogg.se eller absoluteelin@hotmail.com

Inomhus eller utomhus?

Såg ett bra inlägg hos Isabella Nilsson som jag kopierade (hoppas att det var okej?













Tyckte att detta var riktigt bra skrivet faktiskt! Dock tycker jag att man bör försöka rida ut på helgen när man har tid och om det inte är överdrivet halt då såklart! Vad tycker ni?





19 feb. 2011

Önskemål

Får ofta in kommentarer om att jag ska skriva skvaller om massa bloggar. Men dels är det inte så lätt för mig att hålla koll på alla bloggar som inte är så jättestora, och om ni nu vill ha skvaller om någon specifik blogg får ni hemskt gärna tipsa!

Linn Ingvarsson

Som ni säkert redan har läst på dressyrmupparna..se har Linn planerat och anmält sig till årets första tävling. Hon ska dock inte tävla Cupido. Är det någon som vet något om detta och vilken häst hon ska tävla?



Bloppis



































Tretorn comfort tillsalu. Använda 2 gånger vid ridning. Mycket fint skick. Det är storlek 37 och dem är gråa.
Pris diskuteras. Kontakta olivia.gustavsson@gmail.com eller oliiviiagustavsson.blogg.se


Har sagt det och säger det igen, ni som säljer via min blogg får hemskt gärna mejla och berätta om ni får sålt grejen/grejerna.

Ny design

Eftersom det var så många som ogillade den nya designen kör jag på en ny. Tack så hemskt mycket Sara för hjälpen med headern. Besök hennes blogg här.

Vad tycker ni?
Tycker ni att jag ska ändra till detta färgtemat? (tryck på falsk om ni tycker att jag ska ändra och roligt om jag ska ha kvar)

Ägaren til Rsskvaller

Fick in ett skvaller av en sk. säker källa i min mail. Tjejen som skickade mailet bifogade en bild och en liten text. Hon skrev bl.a vad hon hette och hur hon kände rsskvaller. Hon lade också upp några bevis på att det var hon. T.ex att dom hade varit på tjejkväll tillsammans för länge sedan.
Tror ni att det är hon?

18 feb. 2011

Bloggvärde

Vissa kanske vet om sidan, andra inte. Det finns en sida som heter bloggvärde. Där kan man kolla hur mycket sin blogg är värd. Dock är den här sidan väldigt (skrattretande) osäker då det är apor som beräknar värdet! Men bestämde mig för att kolla in lite hur mycket några bloggar är värda! Detta var en kul grej så ingenting stämmer antagligen..

Sara Carlsson -
Linn och Sofia -
Ingrid och Linn -
Johanna Grant -
Karin Warnmark -
Mikaela Zimdahl -

jessiejump.blogg.se

Klickade in mig på jessiejump.blogg.se av någon anledning. Tittade runt lite och såg för det första att hon dissar sjukt mycket, speciellt om folk och vad dom gör och blablabla. Såg även t.ex att hon dissat oskodda ridbyxor, men vet ni vad? Hon själv använder det.



Som ni ser själva, ridbyxorna är inte skodda. Sen såg jag även att hon dissar träns där det är mellanrum mellan sidstyckena och nosgrimman..

Nu var det visserligen inget stort mellanrum men det var ändå ett mellanrum.


Förebild?

Här kommer ett inlägg som är utanför gränserna inom en skvallerblogg. Men är faktiskt tvungen att publicera det här inlägget!

Vem är Helena Lundbäck för dig? En förebild? Sveriges bästa ryttarinna? I tidningen Hippson var det en artikel med Helena Lundbäck. I artikeln berättar Helena att hon oftast rider utan hjälm. Så hon ville heller inte ha på sig hjälm på bilderna som skulle publiceras i tidningen. Hon säger bl.a "Jag rider inte med hjälm i vanliga fall. Där kommer trotset i mig fram". Artikeln fick MÅNGA negativa kommentarer. Alla var ens om att det var fel av Hippson att publicera bilderna och ha den här artikeln. Anki som är chefsredaktör på Hippson försvarar sig med att skriva att hon inte bara vill publicera förebilds exempel. Utan kunna lägga in saker i tidningen som är sant och kan väcka känslor och åsikter. "Censurera? Nej tack!"

Vad tycker ni om detta? Ska man alltid rida med hjälm? 


Själv tycker jag att det är idiotiskt att rida utan hjälm. Ser ingen orsak till att inte ha det. Själv tävlar jag dressyr och har alltid hjälm och kommer alltid att ha! Det skulle aldrig falla in i mig att skippa hjälmen ett ridpass. För man vet aldrig vad som kan hända. Wips så kanske hästen blir rädd. Hästen är ett flykt djur och kan i stort sätt bli rädd när som helst när du rider. Hjälm är en BILLIG livsförsäkring. Råder er att ALLTID ha hjälm. Det räddar liv!


Här skriver International Show Jumping ett bra inlägg om detta.

Hot or Not

Fortsätt skicka in till ponnyskvaller@gmail.com

Idag blev det Majas bild


Sits: Medium (ta upp och vinkla om händerna lite och trampa ner hälen)
Matchning: Medium
Samspel: Not (ser lite stressigt ut och både hästen och ryttaren ser lite obekväma ut)
Hästens form/undertramp: Not (hästen är inte under sig)
Utrustning/klädsel: Medium 
Helhet: Medium

Fint ekipage! Älskar tränset!

/Nicholai

Hejsan, Nicholai här!
För det först vill jag be om ursäkt till alla om jag har vart kaxig!
Jag vet att jag VAR sån men har ändrat på mig...
Sedan detta med ungen med jord i munnen eller vad det va, INTE SANT!
Jag hade tagit ner henne, men inte lagt jord i munnen!
Hon hade provecerat min in i det yttersta hela veckan och jag blev as lack!
Du får gärna lägga upp detta mailet så att folket kan förstå att jag inte är
kaxig längre!

Peace, Nicholai!

17 feb. 2011

Dagens fråga

Dagens fråga lyder:

Vem tycker ni Sofia Genne hoppar/rider bäst av hennes 3 ponnys (detta var 2007 och 2008)? På bilderna finns Mahjong, Martijn och Candy.

Kan även tillägga att jag tycker Sofia är en av sveriges bästa dressyr ryttare! Creed till dig!

1.

2.















 
3.